20 Eylül 2014 Cumartesi

Çılgın Hatunlar Çanta Koleksiyonu 38 / Crazy Ladies Bag Collection 38
 
Koleksiyonumun 38. parçası Darıca'dan Gülay Hanım içindi...
Instagram'daki Emek Atölyesi'nin organize ettiği hediye değiş tokuşu oyununda "Gülayın Hobievi" in harika yaratıcısı için bir hediye hazırlamam gerekiyordu. Benim tarafımdan hazırlanacak en makbul hediyenin Çılgın Hatunlu bir çanta olacağını düşündüm. Siyah rengin de herkes tarafından sevileceğini düşünerekten bu güzelliği hazırladım.
 
The 38th part of my collection is for Ms Gulay from Darıca...
I was supposed to make a gift for wonderful creator of "Gulayın Hobievi" in a gift swap game which was organised by Emek Atolyesi at Instagram. I thought that the best gift that was  made by me would be a Crazy Lady bag. Than I made this black bag because everyone loves that colour.

 
Yaklaşık olarak 40x40 cm ebatlarındaki çantanın içinde İkea'dan aldığım ve çok sevdiğim çizgili kumaşı kullandım. Dış yüzeyi tabiki de Premier marka duck kumaş.
 
I used striped fabric, that I bought from Ikea , for the inside of the bag which is about 40x40 cm sized. Outside is made from Premier duck fabric.



 
İçerisinde cüzdan ve telefon koymak için ideal bir cep bulunmakta.
 
There is a pocket inside which is suitable for a wallet and mobile.

 
Bu da çantanın arka yüzü... Çantalarımın hepsi 30 derecede, çamaşır makinesinde yıkanabilir ve ütülenebilir. Yani rahatlıkla kullanabilirsiniz...
 
And this is the back side of the bag... All my bags can be washed at 30 degrees in washing machine and ironed. So you can use them comfortably...

19 Eylül 2014 Cuma

Çılgın Hatunlar Mutfakta 2 ; Crazy Ladies are in the Kitchen 2

Bu da mutfaktaki ikinci çılgın hatun...
Mutfak önlüğü yapmayı sevdim ben; fırın eldiveni yapması da düşündüğüm kadar zor değilmiş :) Ortaya çıkan sonuç da tam hayalimdeki gibi oldu, daha ne olsun ?
 
And this is the second lady in the kitchen...
I really loved making apron; making oven mittens is not so difficult as I thought before :)
The result is just like I planned in my mind, and that's it !!!

 
Elinde balık tepsisiyle gelen bu hatunumuz pek hoş... / The Lady ,that is holding fish tray, is so pretty...

 
Mutfak önlüğünün üst kısmında kullandığım jumbo su taşı 4cm kalınlığında; bulabildiğim en kalın olanı.
 
The jumbo ric rac that I used on top of the apron is 4 cm wide; it is the widest that I could find.

15 Eylül 2014 Pazartesi

Okullar Başladı !!! / School has Started !!!

Her sene tazelenen bir heyecanla 15. kez yeni eğitim öğretim yılına başladım bugün...
Yepyeni bir okul, yeni öğrenciler, yeni arkadaşlar. Geçtiğimiz dokuz sene boyunca birlikte çalıştığım dostlarım yoktu bugün. Yepyeni yüzler vardı ama amaç hep aynı; kendinden emin, vatanını ve milletini seven, Ata'sını yaşamının her dakikasında hatırlayan nesiler yetiştirmek. Hiç kolay değil işimiz, ayağımıza, elimize, kolumuza dolanan onca engel varken hiç kolay değil. Lakin pes etmek yok...
 
New education year has started today for the 15th time for me with full of emotion which is freshened every year...

 

Kızım da ortaokullu oldu bugün. Bir kalemlik yapmak istedim O'nun için; kendisi tasarladı, annesi de gerçeğe dönüştürdü. Kumaş seçimi ve tasarımı tamamen O'na ait...
 
My daughter has started secondary school today. I wanted to make a pencilcase for her; she created, mommy made it real. Choosing fabric and creation completely belongs to her...

 
Kalemliğin her iki tarafı da farklı resimlerden oluşuyor. / There are different pictures on two sides of the pencilcase.


 
İçini de dış yüzeyinde kullandığım kırmızı kumaştan yaptım. / I made inside with red fabric that I used for outside. 

 
Tüm öğrenciler için başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum ( tüm olumsuzluklara rağmen !!! )
 
I wish a successful and healthy education year for all students...

13 Eylül 2014 Cumartesi

Çılgın Hatunlar Mutfakta ; Crazy Ladies are in the Kitchen

Ne kadar uzun bir ara oldu değil mi?... Oldukça yoğun bir hafta geçirdim yine ve bilgisayarın başına oturmak için bile vakit bulamadım :(  Okulların başlaması, planlar, programlar, yetişmesi gereken siparişler... Çok meşguldüm; çoooook !!!!
 
It has been such a long break, hasn't it?... I had a too busy week again and could not find any time even to sit in front of the computer :( Schools started, plans, programs, orders that had to be completed... I was too busy; toooo much !!!
 
Bu güzel önlükleri aslında uzun zaman önce tamamlayıp sahiplerine teslim etmiştim ama yayınlamak bugüne kısmetmiş. Bursa'daki kuzenim oğlu ile birlikte mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorlar bu yüzden de ikisi için birer mutfak önlüğü istemişti. Ben de böyle bir tasarım hazırladım. Loralie Design'ın mutfak temalı kumaşı önlüklerin ön yüzünde kullanıldı.
 
I made these aprons long time ago and gave to their owners but finally it is time to publish them. My cousin in Bursa likes spending time in kitchen with her son so she had ordered aprons for themselves. Then I prepared this creation. I used kitchen themed fabic of Loralie Design on front of the aprons.

 
Fotoğrafların çok iyi olmadığını çok sonra fark ettim ama artık çok geçti maalesef :(
Bu önlüğümüz küçük beyimiz için... Her zaman, her ortamda daima anneciğinin yanında olsun diye...
 
I realized that the pictures were not so good but it was too late unfortunately :(
This apron is for little gentleman... May he always be near by his mommy's side...

 
Bu da anneciği için... Fırın eldivenini de unutmamak lazım; güzel kekler yapsınlar diye :))
 
And this is for mommy... I did not forget the oven mitten; I hope they make delicious cakes together :))

 
Mutlulukla kullanılsın... / I hope they use these with happiness...

3 Eylül 2014 Çarşamba

Küçük Lacivert Çantalar ; Little Navy Pouches

Bu güzel çantaları yapıp, hediye edeli biraz uzun zaman oldu ama bu sıralar öyle yoğun bir dönemki yaptığım pek çok ürünün fotoğraflarını bile henüz bilgisayara aktaramadım :(  Umarım kısa sürede herşey düzene girer çünkü yapmam gereken öyle çok şey var ki....
 
I made these nice bags and gave them as presents a long time ago but I couldn't find any time to publish their photos as I have been in such a busy period :( I hope everything will be on their way an a short time because I have got lots of things to do... 


 
Ramazan bayramında ailemi ziyarete giderken elim boş gitmek istememiştim; annem, babaannem ve halalarım için bu cicileri hazırlamıştım. Bayramlarda çevremdeki tüm insanların; küçük büyük herkesin yüzünü güldürmekten daha değerli birşey yok benim için. Bu küçük çantalar da sevdiklerimin yüzünü güldürdü ya, bayram o zaman anlamına ulaştı bana göre :)
 
When I went to visit my family in Ramadan Festival I wanted to make some gifts then I made these cuties for my mom, grandma and aunties. For me the most valuable thing is making everyone around me happy in such special days. These little pouches made people that I love smile then festival got its real meaning for me :)