30 Haziran 2014 Pazartesi

Onur Ege'nin Uzay Temalı Kapı Süsü; Onur Ege's Space Themed Name Banner

Uzayı çok seven küçük beyefendi için hazırladığım kapı süsü karşınızda...
Herzamanki gibi harflerin yüksekliği 13 cm.
 
Here is the name banner that I made for a little gentleman who loves space so much...
As always, each letter is 13 cm height.

 
Yalnız teslim etmeden önce küçük bir değişiklik yaptım çünkü Onur Ege fanatik Fenerbahçeliymiş. Yani astranotun üzerindeki kırmızı kare daha sonra lacivert ile değiştirildi :) 
 
I made just a little change before the delivery because Onur Ege was Fenerbahçe fan. So the red square on the astranout was changed with a navy one :)  

 
Yeşil bir uzaylı... / A green alien...

 
Roket olmazsa astranot uzaya nasıl gidebilir ki...
 
How can an astranout go the space if there is no rocket...




 
UFO'yu da unutmamak lazım... / An UFO mustn't be forgotten...

26 Haziran 2014 Perşembe

Alp Ilgaz'ın Dinazorları; Alp Ilgaz's Dinasours

Oldukça uzun zaman oldu; neredeyse 2 haftadır ne bloguma , ne facebook sayfama, ne instagram'a ne de pinterest'e hiçbir resim eklemedim, hiçbirşey yazmadım!!! Tek sebep evimdeki uzun süreli tadilattı; nihayet bitti. Herşey düzene girdi, heryer temizlendi sonunda...
 
İnternette birşey yayınlamamış olmam hiçbirşey yapmadığım ankamına gelmiyor elbette. Aksine öyle çok siparişim vardı ki etrafın dağınıklığı ve tozunu kafma takamayacak kadar meşguldüm. Sadece evde yaptığım ürünün fotoğrafını çekecek bir nokta bulabilmekte oldukça zorlandım. Yani fotoğraf karesinin etrafında kalan yerleri asla görmek istemezdiniz :)
 
Bu kargaşa içinde yaptığım ilk ürün bu kapı süsüydü. Çok sevdiğim bir meslekdaşım yakışıklı oğlu için istedi bu kapı süsünü. Odasının duvarlarındaki duvar kağıdının üzerinde bulunan dinazorların birebir aynısını yapınca ortaya böyle bir güzellik çıktı. ( Herbir harfin yüksekliği 13 cm.)
 
It has been a very long time; I haven't uploaded any picture or written anything on my blog, my facebook page, my instagram or pinterest pages !!! The only reason is that the long time renovations in my house; it has finished finally. Everything is renovated, everywhere is clean now...
 
I haven't published anything on internet but it doesn't mean that I didn't make anything surely. I had so many orders that I was very busy and had no time to think about the mess and dust around the house. I only had some difficulties to find a small place to take a picture of the craft that I made. I mean that you don't want to see the places around the picture frame :)
 
The first order in this mess was this banner. One of my colleagues wanted this bann
er for her handsome son. This beauty came out when I made exactly the same of the dinasours on the wall paper in his room. ( each letter is 13 cm height )







10 Haziran 2014 Salı

Kızım için kırmızı çanta ; A messanger bag for my daughter
 
Canım kızım için uzun zamandır yapmayı planladığım ama bir türlü vakit bulamadığım çantayı nihayet tamamlayabildim.
 
Finally I could finish the bag that I had been planning to make for a long time for my lovely daughter.

 
"Baykumaş"tan aldığım leylekli kumaş kızımın favorisiydi zaten. Kırmızı renkle de gayet uyumlu olunca annesi çalışmaya başladı.
 
I bought the blue fabric with storks from "Baykumaş" and it was my daughter's favourite. When it went well with the red fabric, mommy started to work.

 

 

 
Çantanın içine iPad konulabilecek büyüklükte bir cep yaptım.
 
 In the bag, I made a pocket big enough for an iPad.



 


2 Haziran 2014 Pazartesi

Angry Birds...

Sevgili kuzenimin oğlu 9 yaşına girme heyecanını yaşarken ben de boş durur muyum ?
Bu sıralar Angry Birds'e ilgi duyduğundan annesi O'na bu temada bir doğumgünü partisi hazırlamaya karar vermiş. Ben de 20x25 cm ebatlarında böyle minik bir yastık hazırladım kendisine...
 
When my dear cousin's son becomes 9 years old, shall I not make anything?
He is interested in Angry Birds nowadays so his mother decided to prepare a party about this theme. And I made a 20x25 cm little cushion for him...


 
 Sadece yastık olmaz, bir tane de tshirt yapmak lazım dedim kendi kendime ve gittim kırmızı bir tshirt aldım (gerçi bulabildiğim canlı bir kırmızı değildi ama neyse!! ).
Üzerine de keçeden Angry Birds aplike edince herşey hazır.
 
I said to myself that a cushion was not enough, a tshirt had to be made and I went to buy a red tshirt ( actually the one that I bought was not very red !!).
Everything was ready when I made applique on it.



Hediye paketimizi de hazırladık artık Bursa'ya gidebiliriz...
 
The gift package is done and we are ready to go to Bursa...
 
 
Angry Birds temalı parti süslemelerini bu linkten indirebilirsiniz.
 
You can download Angry Birds free party printables here from this link.